ZIEZO | WIK
twitter facebook
U bent hier > nieuws

NieuwsZat. 02 April

Vertoningen ZieZo-Teens & Kids


Waar : Zaal St-Maarten Lindedreef 6 te Halle Zoersel inkom 8 €/ pers/vertoning ( -8j en +80 j. = gratis )
"JOHN LENNON & IK "
Auteur: Cherie Bennet vertaling: Maja Reinderman
Vertoningen op vrijdag 29 en zaterdag 30 april 2016 om 20h00
in zaal St-Maarten Lindedreef 6 te Halle-Zoersel
Dit overrompelende toneelspel, dat in Amerika veel onderscheidingen heeft gekregen, gaat over leven en dood, over macht en het eerste vriendje. Het is een bewerking van de roman "Goodbye, best friend" van dezelfde schrijfster. Het hoofdpersonage, Star, droomt van een carrière in Hollywood en ze is DE ultieme Beatles fan. Haar plannen worden echter gedwarsboomd door Cystic fibrosis (taaislijmziekte), een erfelijke ziekte waaraan men jong sterft. Ze brengt de meeste tijd door in het kinderziekenhuis Heart House. Daar treedt ze haar noodlot tegemoet door in haar verbeelding zichzelf te omringen met door MTV geinspireerde bodyguards, de Flunky's en door haar fysiotherapeut tot beroepsbokser te transformeren. Dan is er Courtney, het nieuwe kamergenootje van Star en in alles haar tegenbeeld - een schattig uitziende, populaire cheerleader die ogenschijnlijk niet ernstig ziek is. Geen van twee weet veel van de omstandigheden van de ander af, maar langzamerhand beginnen ze elkaar te begrijpen en uiteindelijk ook zichzelf.
Regie : Anita Schooliers
Zaterdag 30 april en zondag 01 mei 2016 om 15h00in zaal St-Maarten
"Het Misverstandt" van Peer Wittenbols , Regie en bewerking door: Wout Verstappen in 17 scènes
In de openingsscène van “Het Misverstandt” schept God het licht, de aarde, het water, de dieren, de planten en de mensen. Als hij ziet dat het goed is, zegt hij tegen zijn engelen dat zijn werk er op zit, dat hij voorgoed vertrekt nadat hij eerst ergens een kopje soep heeft gegeten. Zijn engelen vertellen hem dat er nog van alles scheelt aan zijn schepping, en laten hem de wederwaardigheden van een aantal personages zien.
O.a zijn te zien: The Flying Devils, een trapezefamilie bestaande uit vader en zoon, die hun ongetalenteerde tante (en stiefmoeder van de zoon) proberen in te werken voor hun circusact.
Ook tonen de engelen de droeve geschiedenis van de ongeneeslijk zieke buikspreker Herman en zijn buikspreekpop HankyPanky. HankyPanky is doodsbang om straks alleen achter te blijven, Herman maakt zich grote zorgen over hoe HankyPanky het zonder hem moet redden.
Het laatste bedrijf is een opera waarin God een restaurant betreedt om zijn kopje soep te nuttigen. Zijn vraag: ‘Ober, wát is de soep van de dag?’ leidt tot een krankzinnige klucht vol kolder en romantiek.
...